Leefstijlbegeleiding

Op dit moment wordt er in de media en in de gezondheidszorg veel gesproken over je leefstijl als medicijn. Dat komt omdat wetenschappelijk onderzoek steeds meer aantoont dat leefstijl ten grondslag ligt aan heel veel ziektes en aandoeningen. Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze leefstijl en door onze leefomgeving. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je als persoon goed in je vel komt te zitten, zowel geestelijk als lichamelijk, leidt tot een hogere leeftijdsverwachting en kan zelfs (chronische) ziektes helpen voorkomen. Een gezond leefpatroon bestaat niet alleen uit goed eten, bewegen of niet roken. Ook een balans tussen werk en ontspanning en een goede nachtrust is essentieel.

Naast fysiotherapie, biedt onze praktijk ook leefstijlbegeleiding aan. Hiervoor heeft zij een apart programma ontwikkeld, BlueRhoon, www.bluerhoon.nl. BlueRhoon is als initiatief opgestart vanuit de eerstelijns gezondheidszorg en heeft de samenwerking gezocht met het sociale domein om zo met elkaar te zoeken naar oorzaken van gezondheid. BlueRhoon wil van de gemeente Albrandswaard een ‘blue zone’ maken, een plaats op aarde waar de mensen veel buiten leven en bewegen, gezond eten, goed slapen en zinvol bestaan leiden met familie, vrienden en de gemeenschap.

Onze praktijk biedt binnen BlueRhoon 2 mogelijkheden aan voor leefstijlbegeleiding; de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) en individueel leefstijladvies.

De Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen bij BlueRhoon betekent dat je veel gaat leren over jezelf, je gewoontes en wat oorzaken van gezondheid zijn. De GLI kent verschillende bewezen effectieve programma’s, waaronder het CooL programma, Coaching op Leefstijl. Je krijgt samen met een groep andere mensen 2 jaar begeleiding van een gecertificeerde leefstijlcoach. Je gaat aan de slag met je voeding, beweging, gedrag en gewoontes. Het doel is niet zomaar afvallen, maar echt duurzaam grip krijgen op je gezondheid. Onder bepaalde voorwaarden wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering als je verwezen wordt door je huisarts.

Wil je liever individuele begeleiding of niet een traject van 2 jaar? Ook dan kun je een afspraak maken. Kijk voor beide mogelijkheden op https://bluerhoon.nl/onze-diensten/.