Manuele therapie

De manueeltherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die door een 3- jarige masteropleiding zich heeft verdiept in klachten van het bewegingsapparaat. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die gepaard gaan met pijn, en vaak het slechter kunnen bewegen van een gewricht of meerdere gewrichten zoals de nek, romp, onderrug en/ of bekken.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, hoofd- en nekpijn, rug, nek- en schouderpijn al dan niet met pijn die uitstraalt tot in de armen of benen. Ook ziet de manueeltherapeut vaak bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten, vaakgecombineerd met nekklachten.

We starten altijd eerst met een gesprek en indien nodig een lichamelijk onderzoek om zo goed mogelijk het probleem en de oorzaak in kaart te brengen. Als verdere behandeling nodig is kijken we bij het opstellen van een behandelplan naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en de mogelijkheden. Met bewegen, massage, manipulaties, adviezen en/ of oefeningen proberen we u zo goed mogelijk te begeleiden naar een gezond herstelproces.

Voor de afspraak wordt een half uur gereserveerd. Neem alleen de eerste keer een geldig identiteitsbewijs mee. Een handdoek is niet nodig.