Oefeningen

Hieronder vindt u oefeningen of websites met oefeningen waar wij vaak naar verwijzen bij veel voorkomende klachten. Vraag aan uw fysiotherapeut welke oefeningen geschikt zijn!

65+ oefeningen

Voorkom vallen

 

Hoeveel moet je bewegen

 

Sterker worden

Gewricht en spierproblemen

Op Oefenthuis.nl vind je oefeningen voor kracht, stabiliteit en beweeglijkheid en oefenschema’s gericht op verschillende gewrichten zoals schouder, lage rug, nek, hand en pols enzovoorts.

www.oefenthuis.nl

Duizeligheid

Duizeligheid komt vaak voor als een probleem van het evenwichtsorgaan of het functioneren van de nek. Overleg met de fysiotherapeut of en welke oefeningen voor u geschikt zijn.

Thuisoefeningen draaiduizeligheid – Brandt-Daroff

Thuisoefeningen evenwichtsstoornissen

Kaak

Kaakklachten zijn veelvoorkomend, vaak in combinatie met nekpijn. De onderstaande oefeningen kunnen in overleg met de manueeltherapeut wellicht de klachten doen afnemen.

Kaakoefeningen

 

 

Ademhalingsoefeningen

Als ontspanning belangrijk is voor het herstel, of als er sprake is van hyperventilatie, zijn ademhalingsoefeningen enorm helpend. Kijk eens naar de bijgaande link, of overleg met de fysiotherapeut.

Ademhalingsoefeningen

Sport specifieke training

Na een blessure, of na een operatie, is het terugkeren in je sport niet altijd vanzelfsprekend. Hieronder vind je het protocol wat wij hanteren bij sport-specifieke revalidatie. Overleg met de fysiotherapeut wat van toepassing is in jouw situatie.

Sport-specifieke training

 

Algehele conditie en kracht