Websites

De ondergenoemde websites geven u meer informatie over bijvoorbeeld uw klachten, gezondheid in het algemeen of andere interessante zaken waarvan wij denken dat die voor u leuk of belangrijk kunnen zijn.

Lage rugpijn

Heeft u last van lage rugpijn? Kijk eens op de volgende website…

https://www.thuisarts.nl/pijn-onder-in-rug/ik-heb-pijn-onder-in-mijn-rug

Leefstijladvies

Heel veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door leefstijlfactoren, zoals ongezond eten, te weinig bewegen, te veel stress of slecht slapen. Dat mensen er te zwaar van worden, suikerziekte of hart- en vaatziekten kunnen ontwikkelen is vaak wel bekend. Maar ook lage rugpijn, chronische vermoeidheid en neurologische ziekten kunnen worden veroorzaakt of in stand gehouden door leefstijlfactoren. Veel informatie over wat hier wetenschappelijk op dit moment over bekend is vindt u op deze website.

BlueRhoon

Bewegen

Dat bewegen goed voor je is weet iedereen. Bij lage rug of nek schouderklachten speelt het te weinig bewegen vaak een grote rol. Via de link hieronder lees je wat bewegen voor effect van zitten in relatie tot bewegen, wat de norm is voor gezond bewegen en dat meer bewegen niet altijd betekend dat je moet gaan sporten. Het dagelijks leven zit vol beweegkansen!

Beweging

Voeding

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een relatie is tussen ongezonde voeding en het hebben van gewrichtsproblemen en pijnklachten. Er is bijvoorbeeld bekend dat suikers en bewerkte koolhydraten een negatief effect hebben op gewrichtsontstekingen bij mensen met reuma en artrose. Maar wat is dan goede voeding, de juiste bouwstoffen en goede eetmomenten? Via de link hieronder lees je de laatste inzichten!

Voeding

Stress en ontspanning

Bij pijnklachten en spierspanning is er vaak een onbalans tussen inspanning of stress en ontspanning. Verminderen van stress of meer ontspannen is belangrijk om lichamelijk en mentaal weer in balans te komen. Via de onderstaande link lees je wat stress is en wat er bij stress gebeurt in je lijf. Je krijgt tips om stress te voorkomen en hoe je kunt (leren) ontspannen.

Ontspanning

Slaap

Steeds vaker lezen we dat goed slapen belangrijk is voor je gezondheid. Zelfs meer dan 20 % van de mensen slaapt slecht. Hieronder vind je informatie over hoe slaap en bioritme belangrijk kunnen zijn voor je herstel, pijnklachten, je algehele gezondheid en je gewicht.

Goed slapen

Natuur

Onderzoek toont aan dat buiten in de natuur zijn zorgt voor een betere stofwisseling, minder stress- en angstgevoelens, een betere concentratie en minder pijn. En hiervoor hoef je alleen maar naar buiten te gaan en je zintuigen te gebruiken. Via de link hieronder vind je de laatste inzichten.

Natuur